Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Ķīnas kāpostu, gurķu un avokado salāti ar ananasiem

• 1/3 Ķīnas kāposta galviņas,
• 1 avokado,
• 1 svaigs gurķis,
• 100 gramu konservētu ananasu,
• 1 asais pipariņš,
• 1 tējkarote citronu sulas,
• 2 tējkarotes olīveļļas,
• sāls,
• pipari.


Meklējot jaunas garšu nianses, atradu šo ideju, un salāti ar eksotisku “noti” izdevās garšīgi.
Ķīnas kāpostu noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sasmalcināju. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, katru daļu nomizoju un sagriezu. Svaigo gurķi un konservētos ananasus sagriezu kubiņos. Asajam pipariņam izņēmu sēkliņas un bālās sieniņas un to smalki sagriezu. Bļodā samaisīju kāpostus ar gurķiem, ananasiem, avokado un asajiem pipariem. Pagatavoju mērcīti – citrona sulu samaisīju ar olīveļļu, pievienojot arī sāli un piparus pēc garšas, tad viegli ar dakšiņu sakūlu. To pārlēju sagrieztajām sastāvdaļām un samaisīju. Salātus vēl pusstundu liku nostāvēties ledusskapī, un pēc tam tie bija ceļami galdā.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.