Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Ķirbja cepumi

◆ 2 olas,
◆ 100 g cukura,
◆ 70 g
sviesta,
◆ 1 tējkarote kanēļa,
◆ 200 g ķirbja
biezeņa,
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera,
◆ 130 g
pilngraudu auzu pārslu,
◆ 200 g miltu,
◆ pēc
vēlēšanās – šokolādes graudiņi vai sasmalcināti
rieksti.

Olas saputo ar cukuru, līdz tas izkusis. Izkausē
sviestu un nedaudz atdzesē. Olu masai pievieno klāt ķirbja
biezeni, atdzesēto sviestu un samaisa viendabīgā masā. Pievieno
sausās sastāvdaļas, izmaisa. Uz plāts izklāj cepamo papīru,
kuru nedaudz ieeļļo. Ar ēdamkaroti veido apaļus cepumus. Cep 200
grādu sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes, līdz tie kļūst
zeltaini brūni.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.