Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Ķirbji ar zirnīšiem un kariju

Sastāvdaļas:
400 gramu ķirbja,
250 gramu sarīvētu tomātu,
120 gramu zaļo zirnīšu,
150 mililitru buljona,
1 sīpols,
2 ķiploka daiviņas,
0,5 tējkarotes kaltēta ingvera,
0,5 tējkarotes karija,
čili pipari,
rīvēts muskatrieksts, sāls.

Lai baudītu šo garšīgo ķirbju ēdienu, vispirms nomizoju un smalki sagriezu sīpolus un ķiplokus. Tomātus pārgriezu uz pusēm un sarīvēju uz rupjās rīves, tādējādi atbrīvojoties no mizām. Gabalu ķirbja nomizoju un sagriezu kubiņos.
   Dziļajā pannā uzkarsēju augu eļļu, liku tur viegli apcepties sīpolus, ķiplokus un garšvielas. Tad pievienoju ķirbjus un pacepu apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku arī tomātus un pielēju buljonu. Visu labi samaisīju un uz nelielas uguns gatavoju ēdienu, līdz ķirbji mīksti, – tas atkarīgs no šķirnes. Visbeidzot piejaucu arī konservētos zaļos zirnīšus un pakarsēju vēl 3 – 5 minūtes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.