Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Ķirbju pankūkas ar šokolādes “indi”

Sastāvdaļas
(2-4 personām)

160 g pilngraudu kviešu miltu
2
tējk. cepamā pulvera
2 tējk. brūnā cukura
1 tējk.
kanēļa
šķipsniņa sāls
1/2 tējk. rīvēta
muskatrieksta
150 g paniņu
150 g ķirbju biezeņa (var
pagatavot, uzvārot vai cepeškrāsnī izcepot ķirbja mīkstumu)
1
tējk. tomātu pastas
1 ola
1 tējk. vaniļas
cukura
nedaudz augu eļļas cepšanai
 
Šokolādes
“indei”

50 g tumšās šokolādes
50 g 10% saldā
krējuma
Melnā pārtikas krāsviela (piemēram,
ogle)
 
Pagatavošana
 
Samaisi bļodā ķirbju biezeni, olas, paniņas, tomātu pastu un
cukuru.

  1. Pievieno masai miltus, garšvielas, sāli, cepamo pulveri un
    samaisi viendabīgā mīklā. Ļauj mīklai pastāvēt 5-10 minūtes.

  2. Cep pankūkas uz sakarsētās pannas.

  3. Pagatavo mērci, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē
    izkausējot šokolādi kopā ar krējumu un melno krāsvielu.

  4. Pārlej pankūkas ar melno mērci un baudi uzreiz pēc
    cepšanas.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.