Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ķirbju un dzērveņu kompots

● ķirbja mīkstums – 250 g,
● svaigu vai saldētas dzērvenes – 150 g,
● cukurs – 100 g,
● ūdens – 4 glāzes,
● vaniļas cukurs pēc garšas.

ĶIRBJA GABALU atbrīvoju no sēklām un nomizoju, pēc tam ar robainu nazi sagriezu kubiņos.

Katliņā uzvārīju 3,5 glāzes ūdens, piekaisīju cukuru un vaniļas cukuru un maisīju, kamēr cukurs izkusis. Sīrupā liku ķirbja gabaliņus un vārīju, līdz tie kļuva mīksti.

Purva dzērvenes nomazgāju un sablendēju kopā ar pusi glāzes vārīta ūdens. Biezeni gan vēl izberzu caur sietiņu, lai atbrīvotos no mazajām sēkliņām. Tad ogu masu piejaucu sīrupā vārītajiem ķirbjiem, uzvārīju un uzreiz nocēlu katliņu no plīts. Nu sārtais un veselīgais kompots bija baudāms gan karsts, gan arī jau atdzisis. Ne par saldu, ne par skābu, pat ķirbja garša nebija jūtama.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.