Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Ķirbju un dzērveņu kompots

● ķirbja mīkstums – 250 g,
● svaigu vai saldētas dzērvenes – 150 g,
● cukurs – 100 g,
● ūdens – 4 glāzes,
● vaniļas cukurs pēc garšas.

ĶIRBJA GABALU atbrīvoju no sēklām un nomizoju, pēc tam ar robainu nazi sagriezu kubiņos.

Katliņā uzvārīju 3,5 glāzes ūdens, piekaisīju cukuru un vaniļas cukuru un maisīju, kamēr cukurs izkusis. Sīrupā liku ķirbja gabaliņus un vārīju, līdz tie kļuva mīksti.

Purva dzērvenes nomazgāju un sablendēju kopā ar pusi glāzes vārīta ūdens. Biezeni gan vēl izberzu caur sietiņu, lai atbrīvotos no mazajām sēkliņām. Tad ogu masu piejaucu sīrupā vārītajiem ķirbjiem, uzvārīju un uzreiz nocēlu katliņu no plīts. Nu sārtais un veselīgais kompots bija baudāms gan karsts, gan arī jau atdzisis. Ne par saldu, ne par skābu, pat ķirbja garša nebija jūtama.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.