● kartupeļi – 400 g,
● ķirbis – ~500 g,
● 1 liela purava baltā daļa,
● timiāns,
● rozmarīns,
● olīveļļa – 3–4 ēd.k.,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● malta saldā paprika – ½ tējk.,
● 1 neliels sīpols,
● maltas cūkgaļa – 250–400 g,
● saldais krējums – 150–200 ml,
● pētersīļu zaļumi.
Ķirbi noskaloju, apsusināju, izņēmu sēklas, nomizoju un sagriezu gabaliņos. Puravu noskaloju un sagriezu gredzenos. Kartupeļi jānomizo un jāsagriež gabalos, taču šoreiz, lai paātrinātu gatavošanas procesu, izmantoju iegādātos jau gatavos kartupeļus 400 gramu iepakojumā, tad atlika tos tikai sagriezt mazākos gabalos. Sagatavotos dārzeņus liku lielā bļodā, pievienoju 2 ēdamkarotes olīveļļas, timiānu, rozmarīnu, sāli, papriku, piparus un samaisīju. Visu pārliku veidnē, kas paredzēta gatavošanai cepeškrāsnī.
Sīpolu nomizoju un sasmalcināju, pēc tam pievienoju maltajai cūkgaļai, piekaisīju sāli un piparus un labi sastrādāju. No masas izveidoju 10–12 bumbiņas. Pannā uzkarsēju atlikušo eļļu un tajā no visām pusēm tās apcepu, pēc tam pārliku veidnē pie dārzeņiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties