Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Kokosriekstu piena zupa taizemiešu gaumē

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 burkāni,

● 1 puravs,

● 3 selerijas kāti,

● 2 glāzes ūdens,

● ½ citrona,

● ingvers – 20 g,

● kokosriekstu piens – 250 ml,

● karijs – 1 tējk.

Drēgnajā laikā sildošu zupu varam izvārīt pēc šīs receptes. Arī selerijas, kas ne visiem iet pie dūšas, tomēr jāsāk iekļaut ēdienkartē. Viegli pagatavojama, mazliet neierasta, taču ar asumiņu un… garšīga.

PURAVU, selerijas kātus un notīrītus burkānus noskaloju, apsusināju un sagriezu. Visu katlā nelielā augu eļļas daudzumā apcepu, tad pievienoju arī mazliet vārīta ūdens un sautēju, līdz dārzeņi mīksti. Pēc tam pielēju vēl ūdeni, kokosriekstu pienu, uzvārīju un karsēju uz lēnas uguns vismaz pāris minūtes. Tad pievienoju arī sagrieztu ingveru, citrona sulu, kariju un vārīju vēl vismaz divas minūtes. Pagatavoto zupu lēju bļodiņās un greznoju ar nesen iegādātajām un ledusskapī jau piemirstajām, toties šim ēdienam lieliski piemērotajām gatavajām garnelēm no sālījuma.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.