Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Kotletes ar auzu pārslām

● 200–400 gramu maltās gaļas,
● 3 kartupeļi,
● 1 glāze auzu pārslu,
● 1 tējkarote garšvielas vistas gaļai,
● 1 ola,
● 1 sīpols,
● 1–2 ķiploka daiviņas,
● sāls,
● pipari.

Auzu pārslas samaisīju ar garšvielu un aplēju ar apmēram pusglāzi vārīta ūdens (nevajag pieliet par daudz, jo tad var gadīties, ka kotletes tik labi neturēsies kopā), atstāju minūtes 10, lai pārslas uzbriest. Pēc tam pievienoju nepilnu puskilogramu maltās gaļas, uz smalkas rīves sarīvētus vidēja lieluma nevārītus kartupeļus, kam nospiesta sula, sasmalcinātus ķiplokus un sīpolu, olu, sāli un piparus, atceroties, ka arī garšvielai sāls, iespējams, jau ir klāt. Samaisīju šo masu un ar karoti un mitrām rokām veidoju iegarenas kotletītes, ko pannā apcepu uzkarsētā eļļā, līdz veidojās zeltīta garoziņa, pēc tam uzliku vāku un sautēju, līdz tās gatavas.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.