Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu

Sastāvdaļas
• 200 gramu krabju nūjiņu,
• 4 olas,
• 1 burkāns,
• ½ sīpola,
• 1 sarkanais saldais pipars,
• 70 gramu siera,
• 1 kārbiņa konservētas kukurūzas,
• dilles,
• majonēze,
• sāls.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Un te – atkal kāda krabju nūjiņu salātu recepte. Ja vien papūlēsimies tos krāšņi izrotāt, varēsim celt arī svētku galdā. Pie tam – arī te iespējams izmantot Lieldienām izvārītās krāsotās olas.

Olas un burkānus atsevišķi izvārīju. Olas nolobīju un tāpat kā burkānus sagriezu nelielos kubiņos. Arī sīpolu sasmalcināju, bet no sēkliņām iztīrītu saldo piparu sagriezu smalkos kubiciņos, nedaudz tā atstājot rotājumam. Krabju nūjiņas sagriezu ripiņās.

Visas sagrieztās sastāvdaļas samaisīju ar notecinātu konservēto kukurūzu un biezu majonēzi, pēc garšas piekaisot sāli. Salātus pārliku bļodiņā, labi piespaidīju un pēc tam apvērsu uz gaišzaļa lēzenā šķīvja – pavasarīgai noskaņai. Visu pārkaisīju ar rīvētu sieru un izgreznoju ar “ziediņiem”, ko izgriezu no saldā pipara gabaliņa, kā arī diļļu zaļumiem un sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (1)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.