Sastāvdaļas
• 1 mazā kārbiņa konservētas kukurūzas,
• 150–200 g krabju nūjiņu,
• 4 olas,
• 2 svaigi gurķi,
• 150 g vārītu rīsu,
• majonēze,
• dilles, pipari, sāls.
Vispirms izvārīju rīsus. Olas izvārīju cietas, pēc tam atdzesēju, nolobīju un sagriezu kubiņos. Tās samaisīju ar notecinātu konservēto kukurūzu. Pievienoju sagrieztus svaigos gurķus un krabju nūjiņas. Pieliku vārītos rīsus, piemaisīju mazliet sāls, piparus, arī sasmalcinātus diļļu zaļumus un visu sajaucu kopā ar majonēzi. Pārliku salātus piemērotā bļodiņā un dekorēju ar to sastāvā ietilpstošajām izejvielām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
Loti populari garsigi un atri pagatavojami salati