Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, D vēja virziens

Krāsnī cepti dārzeņi ar gurķu-krējuma mērci

Sastāvdaļas:
   
◆ 10 jaunie kartupeļi,
    ◆ 10 vidēji
burkāni,
    ◆ 4 vidējas bietes,
   
◆ 4 daiviņas ķiploka,
    ◆ sāls un
timiāns,
    ◆ olīveļļa.

Mērces
sastāvdaļas:
    ◆ 2 garie vai 4 īsie
gurķi,
    ◆ 4‒5 ēdamkarotes krējuma,
   
◆ 2 tējkarotes mārrutku,
    ◆ sāls,
dilles un lociņi.

Pagatavošana:
Dārzeņus nomazgā,
nomizo un sagriež palielās līdzīga lieluma daļās. Visu liek
lielā bļodā, pievieno svaiga timiāna lapiņas, sagrieztas ķiploka
daiviņas, sāli un olīveļļu. Visu rūpīgi samaisa, tad kārto uz
cepampannas. Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes – līdz dārzeņi
mīksti.
Gatavo mērci. Ja nav sulu spiedes, gurķus sarīvē
uz rupjās rīves un caur sietiņu izkāš. Iegūtajai gurķu sulai
pievieno krējumu, mārrutkus, sāli un visu rūpīgi samaisa. Beigās
pievieno garšaugus – dilles un lociņus.
Kad dārzeņi
gatavi liek tos dziļajā zupas šķīvī un pārlej ar gurķu-krējuma
mērci.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.