● 1 ola,
● skābais krējums – 150 g,
● cukurs – 2 ēd.k.,
● šķipsniņa sāls,
● cepamais pulveris – ½ tējk.,
● kanēlis – ½ tējk.,
● 1 vidēja lieluma ābols,
● milti – 100 g,
● augu eļļa.
DZIĻĀ BĻODĀ iesitu olu, sajaucu ar skābo krējumu (tam nevajadzētu būt liesākam ar 15 %) un cukuru. Piekaisīju sāli, cepamo pulveri un kanēli un visu rūpīgi samaisīju.
Ābolu nomizoju, sarīvēju uz rupjās rīves un pievienoju pārējām sastāvdaļām bļodā. Beigās pakāpeniski piebēru izsijātus miltus un samaisīju viendabīgā masā.
Ar karoti liku mīklu uzkarsētā pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu un uz vidējas uguns cepu pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas.
- Brigita Skaistkalne