Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Krēms brulē

Sastāvdaļas: 5 olu dzeltenumi, 5 ēdamkarotes cukura, 1 vaniļas pāksts, 500 ml saldā krējuma, brūnais cukurs karamelizēšanai

Pagatavošana
Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, bet neputo.
Saldo
krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas un liec
karsēties. Kad sāk vārīties, iemaisi olu dzeltenumus, mazliet uzkarsē,
noņem no uguns.
Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 120 grādiem.
Masu lej
trauciņos, aizpildot divas trešdaļas. Kārto dziļā cepamajā pannā, kurā
lej ūdeni tik daudz, lai tas būtu trauciņam līdz pusei.
Cep 40 minūtes, ļauj kārtīgi atdzist.
Katru
trauciņu pārber ar brūnā cukura kārtu, ko ar virtuves degli izkausē,
pēc tam sacietēs cukura karameles kārtiņa. Ja tev nav virtuves degļa,
izmanto cepeškrāsnī grila režīmu, uzkarsējot to līdz 250 grādiem un uz
dažām minūtēm ieliekot trauciņus tajā.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.