Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Āboli un banāni ar medu un drumstalām

Foto: Brigita Skaistkalne

● Āboli – 300 g,

● 1 banāns,

● medus – 45 g,

● šķipsniņa malta kanēļa,

● sviests – 50 g,

● auzu pārslas – 50 g,

● rīsu milti – 50 g.

Saldu ēdienu cienītāji desertam var pagatavot ābolus un banānus ar auzu pārslu, rīsu miltu un sviesta drumstalām, izmantojot medu.

ĀBOLUS UN BANĀNU nomazgāju un nomizoju. Āboliem (labāk būtu izmantot skābāku šķirņu augļus, jo medus un arī banāns ir salds) izņēmu serdes, bet mīkstumu sagriezu kubiņos. Banānu pārgriezu gareniski uz pusēm un sagriezu gabaliņos. Tos sajaucu ar 15 gramiem medus un kanēli un izlīdzināju nelielā veidnē.

Atsevišķā bļodā iebēru rīsu miltus (tos varam iegūt arī, rīsus samaļot kafijas dzirnaviņās) un auzu pārslas, pieliku atlikušo medu. Tad pievienoju izkausētu sviestu un visu samaisīju, lai veidotos drumstalas. Tās vienmērīgā kārtā pārkaisīju augļiem un veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30-35 minūtēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.