● 2 lielas olas,
● 150 gramu cukura,
● 100 gramu sviesta,
● 80 mililitru piena,
● 250 gramu miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● šķipsniņa sāls,
● 5 – 6 lieli āboli,
● kanēlis,
● 1,5 ēdamkarotes medus.
DRUMSTALĀM:
● 100 gramu sviesta,
● 100 gramu cukura,
● 100 gramu miltu.
Bļodā sajaucu mīklas sausās sastāvdaļas: miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri, piekaisīju arī vaniļas cukuru garšai. Tad piesitu olas, ja tās mazas, varam likt klāt pat trīs. Izkausēju sviestu, tam pielēju pienu, visu pielēju pie sausajām sastāvdaļām un samaisīju viendabīgā viegli plūstošā mīklā.
Diviem lieliem āboliem izgriezu serdes. Mīkstumu šoreiz gan nomizoju un sagriezu paplānās šķēlītēs. Tās samaisīju ar kanēli un 1,5 ēdamkarotēm medus. Pārējos ābolus nomizoju, sagriezu mazos gabaliņos un iemaisīju mīklā. Pagatavoju arī drumstalas – istabas temperatūrā paturētu sviestu samaisot un saberžot kopā ar tādu pašu daudzumu miltu un cukura.
Veidni (man bija 30 x 24 cm, taču var būt arī nedaudz lielāka, tad kūka būs plānāka) izklāju ar cepamo papīru, izlīdzināju tajā ābolu mīklu, pāri izkārtoju ar kanēli un medu samaisītās ābolu šķēlītes un visu pārkaisīju ar drumstalām. Gardumu cepu līdz 180 – 185 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma