Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Ābolu un cepumu deserts ar putukrējumu

Foto: Brigita Skaistkalne

• 300 gramu ābolu,

• 1 ēdamkarote cukura,

• 1 tējkarote kanēļa,

• 30 gramu sviesta,

• 60 gramu cepumu,

• 200 mililitru 35 % saldā krējuma.

Skābenus ābolus nomazgāju, nomizoju un izgriezu tiem serdes. Mīkstumu sagriezu mazos kubiņos. Sadrupināju iegādātos “caur gaļas mašīnu grieztos” mājas cepumus. Pannā izkausēju sviestu, liku tajā sagrieztos ābolus, piekaisīju cukuru un kanēli un apmaisot cepu, līdz kļuva mīksti, apmēram septiņas minūtes. Pannu noņēmu no uguns un āboliem piejaucu cepumu drupatas. Atdzesētu saldo krējumu saputoju, garšai piekaisot arī vaniļas cukuru, bet saldumam – nedaudz pūdercukura. Apceptos ābolus ar cepumiem izliku stikla trauciņos un uzliku putukrējuma “cepurīti”. Rotāju ar kādu odziņu un piparmētru lapiņu. Gardu akcentu desertam piešķirtu arī karameļu mērce.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.