
• 400 gramu ķirbja mīkstuma,
• 300 gramu saldskābu ābolu,
• 2 olas,
• 6 ēdamkarotes kefīra,
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 6 ēdamkarotes miltu,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• ½ tējkarotes malta kanēļa,
• ½ tējkarotes sāls,
• eļļa cepšanai.
Ķirbja gabalu nomizoju, izņēmu sēklas un šķiedras un sagriezu kubiņos. ‘Antonovkas’ ābolus nomizoju un arī sagriezu. Ķirbi un ābolus liku blendera krūzē, pielēju 3 ēdamkarotes kefīra un sablendēju, lai veidojas graudaina masa. Pēc tam tai bļodā piemaisīju atlikušo kefīru un skābo krējumu, piesitu olas, piekaisīju cukuru, sāli, kanēli un labi sakūlu. Lai jau justu Ziemassvētku noskaņu un baudītu asāku garšu, te vēl varam pievienot arī nedaudz piparkūku garšvielu. Tad piekaisīju miltus, cepamo pulveri un vēlreiz visu rūpīgi samaisīju. Atkarībā no ķirbju un ābolu sulīguma varbūt vajadzēs pievienot nedaudz vairāk miltu, nekā receptē norādīts. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu liku pa ēdamkarotei mīklas, lai veidojas plācenīši, un cepu no abām pusēm zeltaini brūnus. Labi garšoja gan ar skābo krējumu, gan ar maltām lielogu dzērvenēm, gan arī ar lāceņu ievārījumu.