Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Ābolu un saldā krējuma putojums

Foto: Brigita Skaistkalne

• 800 gramu saldskābu ābolu,

• 200 mililitru ābolu sulas,

• cukurs,

• 1 tējkarote vaniļas cukura,

• 200 mililitru saldā krējuma,

• mandeles vai auzu pārslas.

Ābolus nomizoju, izgriezu serdes, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos. Kopā ar ābolu sulu, pievienojot arī divas trīs ēdamkarotes cukura – atkarībā no šķirnes skābuma – un vaniļas cukuru, katliņā tos vārīju vairākas minūtes. Kad āboli sāka šķīst, no uguns noņēmu un atdzesēju. Tad varam pannā izkausēt dažas karotes cukura, ļaut tam karamelizēties un iemaisīt veselas mandeles, pēc tam tās atdzesēt un sakapāt. Šoreiz pannā izkausēju krietnu pikucīti sviesta, uzbēru auzu pārslas – apmēram 100 gramu – un uz lēnas uguns maisot apbrūnināju, tad pakāpeniski pievienoju arī pāris ēdamkarotes cukura un karsēju, līdz tas karamelizējās. Atsevišķi saputoju saldo krējumu, piekaisot nedaudz pūdercukura un vaniļas cukura garšai. Putukrējumu iecilāju ābolu biezenī, gaisīgo masu liku deserta trauciņos un pārkaisīju ar atdzesētām karamelizētām auzu pārslām. Savukārt citas garšas nianses kārums iegūs, ja tam pārbērsim sakapātas karamelizētas mandeles.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.