
• 800 gramu saldskābu ābolu,
• 200 mililitru ābolu sulas,
• cukurs,
• 1 tējkarote vaniļas cukura,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• mandeles vai auzu pārslas.
Ābolus nomizoju, izgriezu serdes, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos. Kopā ar ābolu sulu, pievienojot arī divas trīs ēdamkarotes cukura – atkarībā no šķirnes skābuma – un vaniļas cukuru, katliņā tos vārīju vairākas minūtes. Kad āboli sāka šķīst, no uguns noņēmu un atdzesēju. Tad varam pannā izkausēt dažas karotes cukura, ļaut tam karamelizēties un iemaisīt veselas mandeles, pēc tam tās atdzesēt un sakapāt. Šoreiz pannā izkausēju krietnu pikucīti sviesta, uzbēru auzu pārslas – apmēram 100 gramu – un uz lēnas uguns maisot apbrūnināju, tad pakāpeniski pievienoju arī pāris ēdamkarotes cukura un karsēju, līdz tas karamelizējās. Atsevišķi saputoju saldo krējumu, piekaisot nedaudz pūdercukura un vaniļas cukura garšai. Putukrējumu iecilāju ābolu biezenī, gaisīgo masu liku deserta trauciņos un pārkaisīju ar atdzesētām karamelizētām auzu pārslām. Savukārt citas garšas nianses kārums iegūs, ja tam pārbērsim sakapātas karamelizētas mandeles.