
• 300 – 500 gramu gaileņu,
• 1 sīpols,
• 1 ķiploka daiviņa,
• 2 ēdamkarotes sviesta,
• sāls,
• pipari,
• 400 gramu kartupeļu,
• svaigi zaļumi,
• krējums.
Sīpolus un ķiplokus nomizoju un smalki sagriezu, pēc tam apcepu pannā ar nelielu sviesta daudzumu, līdz tie kļuva mīksti. Gailenes notīrīju un saplucināju pa šķiedrām, lai tās saglabātu tekstūru un garšu. Tad sēnes pievienoju pannā un uz vidējas uguns cepu, līdz tām izdalījās liekais šķidrums. Piekaisīju sāli, pievienoju vēl mazliet sviesta un turpināju cept gatavas. Nu varētu pievienot tām 200 gramu skābā krējuma, uzvārīt, pārkaisīt diļļu zaļumus un šķipsniņu maltu melno piparu, lai gaileņu mērce gatava. Šoreiz pannas saturu vispirms papildināju ar izvārītu nelielu kartupeļu pusītēm – tās apsusināju papīra dvielī, liku pie gailenēm ar griezuma vietu uz leju un apcepu vispirms no vienas puses, tad – no otras, raugoties, lai sēnes nesadeg. Pēc tam gan pārlēju skābo krējumu (der, protams, arī saldais), visu uzmanīgi apmaisīju un uzkarsēju. Gatavo ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātām dillītēm.