Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! “Aploksnītes” ar omleti, tomātiem un šķiņķi

Foto: Brigita Skaistkalne

● 3 – 4 tortiljas,

● 2 – 3 olas,

● 1 tomāts,

● 1 – 2 avokado,

● laima sula,

● šķiņķis,

● sāls,

● pipari,

● augu eļļa.

Bļodiņā sakūlu olas, pievienojot sāli un piparus, kā arī mazliet piena. Sakarsēju pannu ar augu eļļu un tur ielēju saklapētās olas. Pievienoju arī ripiņās sagrieztus tomātus, uzliku pannai vāku un uz mērenas uguns izcepu omleti, raugoties, lai nepiedeg.

Avokado nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, pusītes nomizoju, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos un ar dakšiņu saspaidīju. Piekaisīju piparus un sāli un pielēju laima sulu, cik šķita vajadzīgs.

Nelielās, 20 centimetru diametra, tortiljās pildīju pa gabalam omletes ar tomātiem, vārīta šķiņķa šķēlīti un avokado masu un salocīju tā, lai pildījums paliek iekšpusē. “Aploksnītes” liku uz pannas un nelielā augu eļļas daudzumā apcepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.