● 3 – 4 tortiljas,
● 2 – 3 olas,
● 1 tomāts,
● 1 – 2 avokado,
● laima sula,
● šķiņķis,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.
Bļodiņā sakūlu olas, pievienojot sāli un piparus, kā arī mazliet piena. Sakarsēju pannu ar augu eļļu un tur ielēju saklapētās olas. Pievienoju arī ripiņās sagrieztus tomātus, uzliku pannai vāku un uz mērenas uguns izcepu omleti, raugoties, lai nepiedeg.
Avokado nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, pusītes nomizoju, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos un ar dakšiņu saspaidīju. Piekaisīju piparus un sāli un pielēju laima sulu, cik šķita vajadzīgs.
Nelielās, 20 centimetru diametra, tortiljās pildīju pa gabalam omletes ar tomātiem, vārīta šķiņķa šķēlīti un avokado masu un salocīju tā, lai pildījums paliek iekšpusē. “Aploksnītes” liku uz pannas un nelielā augu eļļas daudzumā apcepu no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma