Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Labu apetīti! Ar malto gaļu pildītas kabaču ripiņas

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 kabacis,

• maltā gaļa,

• sīpols,

• dažas ķiploka daiviņas,

• ola,

• sāls,

• pipari,

• dažas baltmaizes šķēlītes,

• augu eļļa.

Kabaci sagriezu ripiņās, šoreiz tās arī nomizojot, un izgrebu viducīšus. Pildījumam izmantojama jebkura maltā gaļa vai veikalā iegādātā maltās gaļas masa – gan cūkgaļas, gan jauktā, gan putnu. Atkarībā no tā, kādu to esam izraudzījušies, tai varam pievienot olu, pienā izmērcētu baltmaizi un, protams, garšvielas – sāli, piparus un arī šim nolūkam paredzētu kaltēto maisījumu pēc izvēles. Šoreiz cūkgaļas un liellopa malto gaļu papildināju tikai ar garšvielām. Masu, labi piespaidot, pildīju ripiņās, tās apviļāju vispirms miltos, tad – sakultā olā un apcepu, uzmanīgi apvēršot, no abām pusēm pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Pēc tam vēl zem vāka nedaudz pasautēju līdz gatavībai.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.