Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.17 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Ar olām un sieru pildīti avokado

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 lieli avokado,

● 4 mazas olas,

● sāls,

● pipari,

● siers,

● zaļumi.

Avokado noskaloju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Katrai pusītei nedaudz nogriezu no apakšas, lai tās veidnē būtu stabilākas. Varam vēl arī ar karotīti izgrebt dziļākas iedobītes, lai olām būtu vairāk vietas, mīkstumu izmantojot maizītēm. Laiviņas izkārtoju veidnē un katrā iekaisīju mazliet garšvielu. Olas katru atsevišķi iesitu bļodiņā, ar karoti uzmanīgi izņēmu dzeltenumu un rūpīgi ievietoju avokado pusītē, pēc tam pielēju arī olas baltumu. Uzkaisīju vēl mazliet garšvielu un katru piepildīto pusīti pārkaisīju ar rīvētu cieto sieru. Liku cepties līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, cik gatavu olas dzeltenumu vēlamies baudīt. Visbeidzot gatavajām laiviņām pārkaisīju sasmalcinātus diļļu zaļumus.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.