● 2 lieli avokado,
● 4 mazas olas,
● sāls,
● pipari,
● siers,
● zaļumi.
Avokado noskaloju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Katrai pusītei nedaudz nogriezu no apakšas, lai tās veidnē būtu stabilākas. Varam vēl arī ar karotīti izgrebt dziļākas iedobītes, lai olām būtu vairāk vietas, mīkstumu izmantojot maizītēm. Laiviņas izkārtoju veidnē un katrā iekaisīju mazliet garšvielu. Olas katru atsevišķi iesitu bļodiņā, ar karoti uzmanīgi izņēmu dzeltenumu un rūpīgi ievietoju avokado pusītē, pēc tam pielēju arī olas baltumu. Uzkaisīju vēl mazliet garšvielu un katru piepildīto pusīti pārkaisīju ar rīvētu cieto sieru. Liku cepties līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 – 25 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no tā, cik gatavu olas dzeltenumu vēlamies baudīt. Visbeidzot gatavajām laiviņām pārkaisīju sasmalcinātus diļļu zaļumus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma