● 500 gramu cāļa krūtiņas lielo fileju,
● 140 gramu šampinjonu,
● 60 gramu cietā siera,
● 1 sīpols,
● ½ sarkanā saldā pipara,
● 2 ķiploka daiviņas,
● dilles,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas,
● ½ tējkarotes maltas saldās paprikas,
● malti melnie pipari,
● sāls.
Vispirms sīpolu, šampinjonus un saldo piparu smalki sagriezu un pannā ar divarpus ēdamkarotēm augu eļļas cepu uz vidējas uguns 10 – 13 minūtes, līdz dārzeņi kļuva mīksti. Piekaisīju sāli un piparus, pārliku bļodiņā un mazliet atdzesēju. Tad pievienoju sīki sagrieztas dilles, spiedē sasmalcinātus ķiplokus un rīvētu sieru (to vēl mazliet atstāju arī fileju pārkaisīšanai, kad tās jau būs gandrīz gatavas), samaisīju, un gards pildījums gatavs! Pildīšanai izmantoju cāļa krūtiņas lielās filejas. Ar asu nazi no platākā gala katru uzmanīgi iegriezu tā, lai izveidotos “kabatiņa”. Filejas apkaisīju ar sāli, pipariem un saldās paprikas pulveri, apslacīju ar augu eļļu un no visām pusēm garšvielas ierīvēju gaļā. Sagatavoto pildījumu ar tējkaroti saudzīgi, bet stingri iepildīju iegriezumos. Lai tas labāk turētos “kabatiņās”, drošības labad tās vēl varam aizspraust ar koka iesmiņiem. Katru piepildīto fileju liku uz attiecīga lieluma cepamā papīra gabala un to savirpināju tā, lai izveidojas “laiviņas” ar diviem galiem, līdzīgi kā konfektēm. Tās izkārtoju veidnē, ko biju vēl nedaudz ietaukojusi ar augu eļļu, un ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepamais papīrs pasargāja gaļu no izžūšanas, tā izcepās sulīga un mīksta. Pēc pusstundas veidni no krāsns izņēmu, “laiviņām” augšpusē papīru atbīdīju un atgriezu, bet pildītās filejas vēl pārkaisīju ar rīvētu sieru. Veidni uz dažām minūtēm ievietoju atpakaļ krāsnī, lai siers būtu izkusis un kļuvis zeltains. Pēc tam karstās filejas ar sātīgo pildījumu varam pārlikt uz šķīvjiem un baudīt kopā ar svaigiem salātiem un zaļumiem vai arī celt galdā ar visu cepamā papīra “laiviņu” pat bez piedevām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma