Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Auksti kūpinātas makreles tartars

Foto: Brigita Skaistkalne

● ½ auksti kūpinātas makreles jeb skumbrijas,

● 50 gramu sīpolu,

● 100 gramu svaigu gurķu,

● 150 – 200 gramu krēmsiera,

● graudu sinepes,

● diļļu zaļumi.

Zivij jānovelk āda un jāizņem asakas. Vienu iztīrīto fileju sagriezu nelielos gabaliņos. Nomizoju sarkano sīpolu un sīki sagriezu. Smalki sagriezu arī nomizotu svaigo gurķi. Tiem pievienoju krēmsieru un nedaudz graudaino sinepju, kā arī sasmalcinātus diļļu zaļumus. Visu labi samaisīju un pārkaisīju ar zaļumiem. Dekoratīvi šāds ēdiens izskatītos, ja servēšanai izmantotu īpašu formiņu vai noņemamo gredzenu un masu labi sapresētu – kā tartaru. Šai uzkodai labi pieder grauzdēta vai svaiga maizīte pēc izvēles.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.