
● ½ auksti kūpinātas makreles jeb skumbrijas,
● 50 gramu sīpolu,
● 100 gramu svaigu gurķu,
● 150 – 200 gramu krēmsiera,
● graudu sinepes,
● diļļu zaļumi.
Zivij jānovelk āda un jāizņem asakas. Vienu iztīrīto fileju sagriezu nelielos gabaliņos. Nomizoju sarkano sīpolu un sīki sagriezu. Smalki sagriezu arī nomizotu svaigo gurķi. Tiem pievienoju krēmsieru un nedaudz graudaino sinepju, kā arī sasmalcinātus diļļu zaļumus. Visu labi samaisīju un pārkaisīju ar zaļumiem. Dekoratīvi šāds ēdiens izskatītos, ja servēšanai izmantotu īpašu formiņu vai noņemamo gredzenu un masu labi sapresētu – kā tartaru. Šai uzkodai labi pieder grauzdēta vai svaiga maizīte pēc izvēles.
- Brigita Skaistkalne