
• 50 gramu auzu pārslu,
• 200 – 250 mililitru ūdens,
• 1 sīpols,
• 2 tomāti,
• 40 gramu cietā siera,
• 30 gramu sviesta,
• sāls pēc garšas.
Sīpolu nomizoju, arī svaigajiem tomātiem novilku miziņas. Abus dārzeņus sagriezu nelielos kubiņos. Pannā izkausēju sviestu un vispirms tajā līdz vieglam zeltainumam apcepu sīpolus. Tiem pieliku sagrieztos tomātus un cepu vairākas minūtes, līdz tomāti kļuva mīksti. Tad piebēru pilngraudu auzu pārslas, pielēju vārītu ūdeni un turpināju vārīt, līdz pārslas bija gatavas, – apmēram desmit minūtes. Gatavo biezputru noņēmu no plīts un uzreiz tajā iemaisīju lielāko daļu receptē paredzētā rīvēta cietā siera, nedaudz atstājot ēdiena pārkaisīšanai. Piemaisīju arī sāli pēc garšas, liku biezputru bļodā, uzkaisīju sieru un rotāju ar sagrieztiem tomātiņiem.