Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Aveņu, putukrējuma un bezē deserts

Foto: Brigita Skaistkalne

• 300 gramu saldā krējuma,

• 300 gramu aveņu,

• 2 saujas bezē,

• 2 tējkarotes cukura,

• ½ tējkarotes vaniļas pastas vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

Saldo krējumu saputoju kopā ar pūdercukuru un vaniļas pastu tā, lai veidojas putukrējums. Apmēram pusi paredzētā aveņu daudzuma saspaidīju biezenī, pārējās ogas atstāju veselas. Stikla trauciņos vispirms liku kārtu putukrējuma, tad – saspaidītās avenes, pēc tam veselās ogas un bezē. Secību atkārtoju, līdz trauciņi pilni un visas sastāvdaļas izmantotas. Šāds gardums gan jābauda uzreiz pēc pagatavošanas, lai cepumiņi paliktu kraukšķīgi un neizmirktu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.