● 2 avokado,
● 100 gramu svaigu, lobītu garneļu,
● 2 vidēja lieluma tomāti,
● 1 tējkarote svaigi spiestas citrona sulas,
● 1 neliels gurķis,
● 2 ēdamkarotes skābā krējuma vai bezpiedevu jogurta,
● 1 ēdamkarote majonēzes,
● sāls,
● malti pipari,
● dilles.
Garneles gan biju iegādājusies jau gatavas – sālījumā, taču svaigās, pēc receptes, būtu jāliek uz cepamā papīra cepampannā, jāapkaisa ar pipariem un nedaudz sāls, jāapslaka ar olīveļļu un jāievieto līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz minūtēm desmit, līdz tās kļūst tumši rozīgas. Šoreiz šī procedūra izpalika. Tomātus bez sēklu daļas sagriezu gabaliņos. Te lieliski varam izmantot ķiršu tomātiņus, apmēram 20, tos sagriežot četrās daļās. Nomizotu gurķi sagriezu nelielos kubiņos. Avokado pārgriezu gareniski uz pusēm, izņēmu kauliņu, bet mīkstumu ar karotīti uzmanīgi, miziņas atstājot neskartas, izgrebu un sasmalcināju. Gatavās garneles notecināju no sālījuma, sagriezu mazākos gabaliņos un samaisīju ar sagatavotajiem dārzeņiem, pieliekot arī skābo krējumu un mazliet biezas majonēzes (bez tās gan varam arī iztikt), citrona sulu, piparus un nedaudz sāls. Pagatavotos svaigos salātus pildīju avokado miziņās un rotāju ar dillēm un garnelēm.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma