Sestdiena, 6. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+4° C, vējš 2.66 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Avokado mērce

Foto: Brigita Skaistkalne

• 3 gatavi avokado,

• 10 ķirštomātiņi,

• 2 ķiploka daiviņas,

• ½ čili pipara vai halapenjo,

• 1 sauja pētersīļu vai kinzas lapiņu,

• 1 laims vai ½ citrona,

• 2 ēdamkarotes olīveļļas,

• sāls,

• pipari.

Ķiploka daiviņas kopā ar čili pipariņu, kinzas jeb koriandra lapiņām un ķirštomātiņiem blendera krūzē sasmalcināju. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņus un mīkstumu nomizoju. To pievienoju krūzē un sasmalcināju līdz krēmveida konsistencei. Tā var būt dažāda: ja mīcām ar dakšiņu, sanāk uzkoda ar gabaliņiem, ja visu sajaucam blenderī, veidojas mērce. Pievienoju sāli, piparus, olīveļļu un citrona sulu. Visu samaisīju un liku bļodiņā.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.