
• 3 gatavi avokado,
• 10 ķirštomātiņi,
• 2 ķiploka daiviņas,
• ½ čili pipara vai halapenjo,
• 1 sauja pētersīļu vai kinzas lapiņu,
• 1 laims vai ½ citrona,
• 2 ēdamkarotes olīveļļas,
• sāls,
• pipari.
Ķiploka daiviņas kopā ar čili pipariņu, kinzas jeb koriandra lapiņām un ķirštomātiņiem blendera krūzē sasmalcināju. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņus un mīkstumu nomizoju. To pievienoju krūzē un sasmalcināju līdz krēmveida konsistencei. Tā var būt dažāda: ja mīcām ar dakšiņu, sanāk uzkoda ar gabaliņiem, ja visu sajaucam blenderī, veidojas mērce. Pievienoju sāli, piparus, olīveļļu un citrona sulu. Visu samaisīju un liku bļodiņā.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma