Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Avokado mērce

Foto: Brigita Skaistkalne

• 3 gatavi avokado,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 10 ķirštomātiņi,

• 2 ķiploka daiviņas,

• ½ čili pipara vai halapenjo,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 sauja pētersīļu vai kinzas lapiņu,

• 1 laims vai ½ citrona,

• 2 ēdamkarotes olīveļļas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls,

• pipari.

Ķiploka daiviņas kopā ar čili pipariņu, kinzas jeb koriandra lapiņām un ķirštomātiņiem blendera krūzē sasmalcināju. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņus un mīkstumu nomizoju. To pievienoju krūzē un sasmalcināju līdz krēmveida konsistencei. Tā var būt dažāda: ja mīcām ar dakšiņu, sanāk uzkoda ar gabaliņiem, ja visu sajaucam blenderī, veidojas mērce. Pievienoju sāli, piparus, olīveļļu un citrona sulu. Visu samaisīju un liku bļodiņā.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.