Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+4° C, vējš 0.45 m/s, D vēja virziens

Labu apetīti! Baklažāni ar tomātiem un makaroniem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 neliels baklažāns,

• olīveļļa,

• ½ tējkarotes kaltētas raudenes,

• 1 ķiploka daiviņa,

• 100 – 200 gramu konservētu smalcinātu tomātu,

• sauja bazilika lapiņu,

• sāls,

• malti pipari,

• 100 gramu rīsu nūdeļu,

• rīvēts cietais siers.

BAKLAŽĀNU pārgriezu gareniski četrās daļās un tās savukārt katru apmēram centimetru biezās šķēlītēs. Lai izvairītos no iespējamā rūgtuma, tās vēl minūtes 15 paturēju sālsūdenī, pēc tam to nolēju un šķēlītes apsusināju. Uzkarsēju pannu, pielēju olīveļļu un tajā apcepu baklažānus, līdz tie kļuva zeltaini. Tad no pannas pārliku bļodā, apkaisīju ar kaltētu raudeni jeb oregano un apjaucu. Pannā sakarsēju mazliet eļļas un tajā nedaudz apcepu plāni sagrieztas ķiploka daiviņas. Pēc tam pievienoju konservētos tomātus un apceptos baklažānus. Sautēju minūtes 15. Pieliku baziliku, sāli un piparus. Rīsu nūdeles aplēju ar vārītu ūdeni un trīs minūtes zem vāka paturēju. Tad tās notecināju un iemaisīju pagatavotajā baklažānu mērcē. Ēdienam pārkaisīju rīvētu cieto sieru.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.