
• 1 baklažāns,
• 1 sīpols,
• 2 burkāni,
• 1 saldais pipars,
• 1 glāze pupiņu,
• 3 ēdamkarotes augu eļļas,
• ķiploki,
• sāls un citas garšvielas,
• 50 mililitru ūdens vai buljona.
Dārzeņus nomazgāju un apsusināju. Saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu strēmelītēs. Notīrītus burkānus sarīvēju uz rupjās rīves, sīpolus sagriezu salmiņos, bet nelielu baklažānu – mazos kubiņos. Bija vēl nedaudz kabača, un arī tas “piedalījās” sautējumā. Konservētajām sarkanajām pupiņām nolēju šķidrumu, tās noskaloju un notecināju. Pannā ar augu eļļu vispirms apmaisot apcepu sīpolus un burkānus, līdz tie kļuva zeltaini. Pēc tam pievienoju sarkanos saldos piparus un cepu vismaz pāris minūtes. Tad pievienoju baklažānus un kabačus, pielēju buljonu, uzliku vāku un uz nelielas uguns sautēju apmēram 15 minūtes. Nu pieliku sasmalcinātu ķiploka daiviņu, konservētās pupiņas, sāli, piparus, kā arī citas garšvielas: kaltēto garšaugu maisījumu, nedaudz malta kardamona, koriandra un kaltēta ingvera. Visu pāris minūtes vēl uzkarsēju un pēc tam pārkaisīju ar sezama sēkliņām. Varam uzkaisīt arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.