
• 180 gramu konservētu balto pupiņu,
• 185 gramu konservēta tunča savā sulā,
• 1 neliels sarkanais sīpols,
• 1 ķiploka daiviņa,
• pāris bazilika zariņu,
• 2 tējkarotes vīna etiķa (6 %),
• 2 ēdamkarotes olīveļļas,
• malti melnie pipari,
• sāls,
• 30 gramu ķirštomātiņu.
Notīrītus sīpolus sagriezu smalkos pusgredzenos, ķiplokus – plāksnītēs. Konservētajām pupiņām nolēju šķidrumu, tās noskaloju un notecināju sietā. Tā kā izmantoju tunci olīveļļā, eļļu nolēju atsevišķi, bet zivi ar dakšiņu sadalīju. Sīpoliem un ķiplokiem pielēju olīveļļu – izlietoju atlikto no konserviem un pārējo papildināju no pudeles. Pielēju arī baltvīna etiķi, piekaisīju sāli un piparus un visu labi samaisīju.
Salāttraukā pupiņām pārlēju pagatavoto mērci un līdz ar to izliku pāri arī daļu sīpolu un ķiploku. Pēc tam – konservētā tunča gabaliņus, ko pārlēju ar atlikušo mērci ar sīpoliem un ķiplokiem. Pārkaisīju sasmalcinātas bazilika lapiņas. Salātus papildināju ar pārgrieztiem ķirštomātiņiem.