● 3 – 4 labi nogatavojušies banāni,
● 80 gramu sviesta,
● 80 gramu cukura,
● 1 ola,
● 250 gramu miltu,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● šķipsniņa sāls,
● vaniļas cukurs,
● šķipsniņa malta kardamona,
● 1 tāfelīte tumšās šokolādes,
● 200 gramu valriekstu.
Bļodā ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidīju četrus nomizotus gatavus banānus. Pievienoju cukuru, sāli, vaniļas cukuru, piparkūku garšvielu (tās sastāvā ir arī kardamons), olu, izkausētu sviestu un visu samaisīju. Pēc tam masai piekaisīju miltus ar cepamo pulveri, kā arī sasmalcinātus valriekstus. Tos gan neliku tik daudz, cik receptē norādīts. Toties pievienoju krietnu sauju žāvētu dzērveņu, smalkāk sagrieztas krāsainas augļu sukādes un, protams, palielos gabaliņos salauzītu tumšās šokolādes tāfelīti. Viegli sajaucu mīklu, pārliku to ar sviestu ietaukotā kēksu cepamajā veidnē ar nepiedegošo pārklājumu un izlīdzināju. Cepu līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes. Gardo banānmaizīti atdzesēju veidnē, pēc tam caur sietiņu pārkaisīju ar pūdercukuru.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma