Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Biešu un rabarberu biezzupa ar ingveru

Foto: Brigita Skaistkalne

• 500 gramu biešu,

• 400 gramu rabarberu,

• olīveļļa,

• 1 sīpols,

• 3 – 4 ķiploka daiviņas,

• 1 litrs dārzeņu buljona,

• 2 tējkarotes maltu ķimeņu,

• sāls,

• pipari,

• ingvera gabals.

Katlā ielēju olīveļļu un tajā apmaisot cepu nomizotu un sagrieztu sīpolu, līdz tas kļuva mīksts. Pieliku sasmalcinātas ķiploka daiviņas un mazliet pacepu vēl. Pēc tam pievienoju maltas ķimenes, nomizotus un gabaliņos sagrieztus rabarberus, kā arī sagrieztas vai sarīvētas vārītas bietes. Pārlēju buljonu, piekaisīju sāli, uzvārīju un turpināju vārīt, līdz rabarberi mīksti. Tad zupu sablendēju, iemaisīju sarīvētu ingveru un piparus.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.