
• 150 gramu biezpiena,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 100 mililitru saldā krējuma,
• vaniļas cukurs garšai;
• auzu pārslas,
• cukurs,
• sviests;
• maltas lielogu dzērvenes vai ogu ķīselis.
Saputoju saldo krējumu, tam piekaisot arī nedaudz pūdercukura un vaniļas cukura. Pēc tam to iecilāju ar dakšiņu uzirdinātā vijīgā biezpienā un piejaucu daļu apcepto un sviestā ar cukuru kopā apgrauzdēto auzu pārslu. Tad biezpiena krēmu jau varam baudīt tāpat vai arī kopā ar kādu skābenu ķīseli. Ķīseli šoreiz nevārīju – izlīdzējos ar iepriekš iegādātajām “Veri Berry” maltajām lielogu dzērvenēm no ledusskapja, tām deserta trauciņā uzliekot biezpiena krēma “cepuri” un pārberot ar grauzdētajām auzu pārslām. Taču arī ķīseli izvārīt nav sarežģīti. Katliņā jāizvāra apmēram 300 gramu svaigu vai saldētu ogu ar ūdeni, tad tās jāizberž caur sietu, lai atbrīvotos no biezumiem vai sēkliņām, bet sula jālej atpakaļ katliņā. Cukurs – pēc garšas. Jāiejauc nelielā auksta ūdens daudzumā 1,5 – 2 ēdamkarotes (uz apmēram litru šķidruma) kartupeļu cietes, maisot jālej klāt sulai un viss jāuzkarsē uz nelielas uguns. Pēc tam ķīselis jāatdzesē.