
• 200 gramu biezpiena,
• 230 gramu baklažānu,
• 1 ola,
• 2,5 ēdamkarotes mannas,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• sāls,
• malti pipari,
• pētersīļu zaļumi,
• 2 – 3 ēdamkarotes miltu,
• augu eļļa.
Bļodā graudainam biezpienam pievienoju mannu un cepamo pulveri, piesitu olu un ar dakšiņu labi samaisīju visu viendabīgā masā, ko atstāju vismaz desmit minūtes uzbriest. Baklažānu nomizoju un sagriezu mazos kubiņos. Pannā ar 2–3 ēdamkarotēm augu eļļas tos apcepu, līdz kļuva brūni. Pēc tam izliku uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām. Sasmalcināju pētersīļu lapiņas. Tās un apceptos baklažānus pievienoju mīklai, piekaisīju sāli un piparus un labi samaisīju. No masas izveidoju plācenīšus un apviļāju miltos. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu tos cepu no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai, tad uzliku pannai vāku un vēl minūtes piecas pasautēju līdz gatavībai. Smaržoja lieliski, arī garšoja burvīgi. Plācenīšus varam papildināt ar kādu iecienītu gatavo mērcīti vai arī pagatavot to paši, piemēram, 100 gramiem skābā krējuma piemaisīt spiedē sasmalcinātu vienu vai divas ķiploka daiviņas un sakapātas pētersīļu lapiņas vai dilles.