Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A vēja virziens

Labu apetīti! Biezpiena plācenīši ar baklažāniem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu biezpiena,

• 230 gramu baklažānu,

• 1 ola,

• 2,5 ēdamkarotes mannas,

• ½ tējkarotes cepamā pulvera,

• sāls,

• malti pipari,

• pētersīļu zaļumi,

• 2 – 3 ēdamkarotes miltu,

• augu eļļa.

Bļodā graudainam biezpienam pievienoju mannu un cepamo pulveri, piesitu olu un ar dakšiņu labi samaisīju visu viendabīgā masā, ko atstāju vismaz desmit minūtes uzbriest. Baklažānu nomizoju un sagriezu mazos kubiņos. Pannā ar 2–3 ēdamkarotēm augu eļļas tos apcepu, līdz kļuva brūni. Pēc tam izliku uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām. Sasmalcināju pētersīļu lapiņas. Tās un apceptos baklažānus pievienoju mīklai, piekaisīju sāli un piparus un labi samaisīju. No masas izveidoju plācenīšus un apviļāju miltos. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu tos cepu no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai, tad uzliku pannai vāku un vēl minūtes piecas pasautēju līdz gatavībai. Smaržoja lieliski, arī garšoja burvīgi. Plācenīšus varam papildināt ar kādu iecienītu gatavo mērcīti vai arī pagatavot to paši, piemēram, 100 gramiem skābā krējuma piemaisīt spiedē sasmalcinātu vienu vai divas ķiploka daiviņas un sakapātas pētersīļu lapiņas vai dilles.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.