
• 500 gramu ķirbja mīkstuma,
• 1 citrona miziņa,
• 1 citrona sula,
• 2 lielas ēdamkarotes medus,
• 1 ēdamkarote sviesta;
• 350 gramu biezpiena,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• vaniļas cukurs,
• pūdercukurs,
• 40 gramu želatīna.
NOMIZOTU un iztīrītu ķirbja gabalu sagriezu kubiņos. Uz pannas mazliet apbrūnināju sviestu un katliņā tajā izsautēju ķirbjus. Pievienoju citrona sulu un miziņu, medu, kā arī mazliet smiltsērkšķu pulvera. Pēc tam sablendēju ar rokas blenderi viendabīgā masā. Biezpienu savukārt sablendēju kopā ar saldo krējumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Aukstā novārītā ūdenī uzbriedināju želatīnu – puse no tā, pēc tam izšķīdinot, jāpievieno ķirbju masai, otra puse – biezpiena masai. Kad abas masas bija sagatavotas, ar karoti liku pārmaiņus gan no baltās, gan ķirbju masas tā, lai silikona veidne būtu piepildīta. Masas varam likt arī kārtām. Tad veidni ievietoju ledusskapī, lai želeja sastingst. Pēc tam to varam baudīt ar kādu skābenu ķīseli vai rīvētām dzērvenēm ar cukuru.