Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Brūklenes ar āboliem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 kilograms brūkleņu,

• 500 gramu nomizotu ābolu,

• 600 gramu cukura,

• ūdens.

Brūklenes nomazgāju, bēru katlā, pielēju nedaudz ūdens un vārīju, līdz ogas izjuka. Pēc tam tās vēl sablendēju ar mietveida blenderi viendabīgā masā. Ābolus nomazgāju, nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos, lai būtu vajadzīgais daudzums. Tos liku citā katlā, pielēju nedaudz ūdens un vārīju, līdz tie bija izjukuši. Pēc tam brūkleņu masai pievienoju ābolu masu, piekaisīju nepieciešamo cukura daudzumu un, ik pa laikam apmaisot, kā arī noņemot radušās putas, vārīju uz lēnas uguns, līdz cukurs bija pilnīgi izšķīdis. Gatavo saldskābo vārījumu sapildīju nelielās burciņās un aizvākoju.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.