
• 1 kilograms brūkleņu,
• 500 gramu nomizotu ābolu,
• 600 gramu cukura,
• ūdens.
Brūklenes nomazgāju, bēru katlā, pielēju nedaudz ūdens un vārīju, līdz ogas izjuka. Pēc tam tās vēl sablendēju ar mietveida blenderi viendabīgā masā. Ābolus nomazgāju, nomizoju un sagriezu nelielos gabaliņos, lai būtu vajadzīgais daudzums. Tos liku citā katlā, pielēju nedaudz ūdens un vārīju, līdz tie bija izjukuši. Pēc tam brūkleņu masai pievienoju ābolu masu, piekaisīju nepieciešamo cukura daudzumu un, ik pa laikam apmaisot, kā arī noņemot radušās putas, vārīju uz lēnas uguns, līdz cukurs bija pilnīgi izšķīdis. Gatavo saldskābo vārījumu sapildīju nelielās burciņās un aizvākoju.