
• 2 lielie gabali cāļa filejas,
• 1 ēdamkarote sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes sausā baltvīna,
• 2 ēdamkarotes medus,
• 1 liels sarkanais sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• sāls,
• pipari,
• 2 selerijas kāti,
• 300 gramu brokoļu,
• 1 sarkanais saldais pipars,
• saišķītis bazilika,
• olīveļļa.
CĀĻA KRŪTIŅAS mazo fileju sagriezu strēmelītēs un sakarsētā eļļā apgrozot apcepu, līdz tā kļuva zeltaina, pēc tam no pannas noņēmu. Pannā pievienoju vēl eļļu un tur apcepu sagrieztus sīpolus un selerijas kātus, sasmalcinātus ķiplokus un strēmelītēs sagrieztu sarkano saldo piparu. Apmaisot tos pacepu kādu brīdi. Medu sajaucu kopā ar baltvīnu un sojas mērci, pārlēju dārzeņiem pannā un uzkarsēju. Pievienoju apceptos cāļa filejas gabaliņus, sadalītus brokoļus, bet bazilika vietā šoreiz pieliku spinātu lapiņas. Sāls un pipari – pēc garšas. Visu uzkarsēju un vārīju vismaz trīs minūtes. Atsevišķi izvārīju rīsus, tie labi garšoja kopā ar pannā pagatavoto cāļa fileju un dārzeņiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma