Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Cāļa filejas karbonādes sīpolu marinādē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1/2 kilograms gatavu karbonāžu.

MARINĀDEI:

• 2 sīpoli,

• ½ litra ūdens,

• 1 ēdamkarote cukura,

• 1 tējkarote sāls,

• 100 mililitru 9 % galda etiķa,

• ½ ēdamkarotes graudu piparu,

• 2 lauru lapas.

Cāļa krūtiņas mazās filejas gabaliņus ar gaļas āmuriņu izklapēju no abām pusēm, pārkaisīju ar garšvielām, apviļāju miltos un pēc tam sakultā olā. Cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai.

Nomizotus sīpolus sagriezu ripiņās. Katlā ielēju ūdeni, pievienoju cukuru, sāli, piparu graudus, lauru lapas un sīpolus. Piemetu arī dažas krustnagliņas un mazliet kanēļa un piepilināju nedaudz augu eļļas. Visu uzvārīju un 1 – 2 minūtes vēl pavārīju. Tad minūtes piecas padzesēju un pielēju etiķi. To varam liet garšojot – karsta marināde šķitīs pat divreiz stiprāka, taču rezultāts vēlāk būs krietni maigāks. Traukā kārtoju uz pusēm pārgrieztas izceptās fileju karbonādītes un sīpolus no marinādes. Pārlēju ar marinādi un liku pa nakti ledusskapī.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.