● 4 cāļa krūtiņas filejas,
● 20 žāvētas melnās plūmes,
● malti melnie pipari,
● sāls,
● 4 ķiploka daiviņas,
● zaļumi,
● 4 – 5 ēdamkarotes skābā krējuma,
● 150 mililitru ūdens,
● paprikas pulveris.
Žāvētās plūmes pārlēju ar karstu ūdeni un atstāju mērcēties minūtes 15. Ruletītēm šoreiz izmantoju 400 gramu cāļa krūtiņas mazo fileju. Gaļas dēlīti pārklāju ar pārtikas plēvīti. Katru fileju gareniski iegriezu, taču ne līdz galam, – lai varētu atvērt kā grāmatu. Tās no abām pusēm pārkaisīju ar sāli un maltiem pipariem, tad pārsedzu ar pārtikas plēvīti un ar gaļas āmuriņu uzmanīgi izdauzīju – jo plānāk, jo labāk.
Izmērcētās plūmes apsusināju un sagriezu mazos gabaliņos. Notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcināju spiedē. Pētersīļu lapiņas sīki sagriezu. Katrai filejai vienā galā izliku plūmes, ķiplokus un zaļumus un satinu, lai pildījums paliek iekšpusē. Pannā ar uzkarsētu nelielu augu eļļas daudzumu apcepu sagatavotās ruletītes no abām pusēm, līdz tās kļuva zeltaini brūnas.
Bļodiņā samaisīju 150 mililitru uzvārīta ūdens kopā ar skābo krējumu un pārlēju ruletītēm pannā, pieliekot arī vēl atlikušās žāvētās plūmes un zaļumus, bet garšai piekaisīju maltu papriku. Uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns apmēram 15 minūtes, līdz ēdiens gatavs.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma