
• 400 gramu cāļa krūtiņas mazo fileju vai 3 lielās,
• 2 šalotes sīpoli,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 3 ēdamkarotes olīveļļas,
• 30 gramu sviesta,
• 150 – 200 mililitru saldā krējuma,
• svaigs vai kaltēts timiāns,
• sāls,
• pipari,
• citrona miziņa.
Filejas apkaisīju ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsēju olīveļļu un liku gaļu cepties vairākas minūtes no katras puses līdz zeltainumam. Ēdiena gatavošanu pabeigt cepeškrāsnī šoreiz nevēlējos, tāpēc gaļu izcepu gandrīz gatavu, pēc tam no pannas noņēmu. Tajā izkausēju sviestu un tur līdz caurspīdīgumam apcepu smalkos kubiņos sagrieztus šalotes sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus. Tad pievienoju saldo krējumu, kaltētu timiānu, sāli un piparus. Visu uzkarsēju un dažas minūtes pavārīju. Pēc tam pannā ar mērci izkārtoju izceptās filejas, uzliku vāku un vēl pasautēju, pāris minūtes pirms sautēšanas beigām vēl tikai uzrīvēju citrona miziņu. Receptē gan bija ieteikts apceptās filejas pārlikt cepamajā traukā, pārliet ar pagatavoto mērci un ievietot līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 – 15 minūtēm, taču arī pannā uz plīts šādi pagatavotas tās bija mīkstas, sulīgas un gardas. Piedevas – pēc izvēles.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma