Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Cāļa filejas saldajā krējumā

Foto: Brigita Skaistkalne

• 400 gramu cāļa krūtiņas mazo fileju vai 3 lielās,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 šalotes sīpoli,

• 2 ķiploka daiviņas,

• 3 ēdamkarotes olīveļļas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 30 gramu sviesta,

• 150 – 200 mililitru saldā krējuma,

• svaigs vai kaltēts timiāns,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls,

• pipari,

• citrona miziņa.

Filejas apkaisīju ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsēju olīveļļu un liku gaļu cepties vairākas minūtes no katras puses līdz zeltainumam. Ēdiena gatavošanu pabeigt cepeškrāsnī šoreiz nevēlējos, tāpēc gaļu izcepu gandrīz gatavu, pēc tam no pannas noņēmu. Tajā izkausēju sviestu un tur līdz caurspīdīgumam apcepu smalkos kubiņos sagrieztus šalotes sīpolus un sasmalcinātus ķiplokus. Tad pievienoju saldo krējumu, kaltētu timiānu, sāli un piparus. Visu uzkarsēju un dažas minūtes pavārīju. Pēc tam pannā ar mērci izkārtoju izceptās filejas, uzliku vāku un vēl pasautēju, pāris minūtes pirms sautēšanas beigām vēl tikai uzrīvēju citrona miziņu. Receptē gan bija ieteikts apceptās filejas pārlikt cepamajā traukā, pārliet ar pagatavoto mērci un ievietot līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 – 15 minūtēm, taču arī pannā uz plīts šādi pagatavotas tās bija mīkstas, sulīgas un gardas. Piedevas – pēc izvēles.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.