● 330 gramu cāļa šķiņķu bez kaula,
● 200 gramu cāļa krūtiņas fileju,
● 1/2 sīpola,
● 1 ola,
● 3 ēdamkarotes ātri vārāmo auzu pārslu,
● 180 gramu šampinjonu,
● 2 ķiploka daiviņas,
● timiāns,
● 80 gramu krēmsiera,
● saulespuķu eļļa,
● sāls,
● pipari.
Vispirms jāsamaļ cāļa gaļa. To varam nedarīt, ja izdodas iegādāties, piemēram, kvalitatīvu cāļa šķiņķu malto gaļu. Tai bļodā pievienoju nomizotus un sarīvētus sīpolus, olu, auzu pārslas, sāli un piparus. Visu labi samaisīju, trauku pārsedzu ar pārtikas plēvīti un uz pusstundu ievietoju ledusskapī.
Šampinjonus notīrīju un sasmalcināju. Pannā ielēju apmēram 20 mililitru eļļas un tajā vispirms apcepu sasmalcinātus ķiplokus. Pieliku sēnes un timiānu un cepu, līdz tām šķidrums bija iztvaikojis. Tad piekaisīju sāli un piparus. Pēc tam sēnes pārliku bļodiņā un atdzesēju. Nu tām piejaucu svaigo sieru. Ar mitrām rokām no maltās masas izveidoju plāceni, kam vidū liku sēņu un krēmsiera pildījumu un “paslēpu” tā, lai gaļa būtu tam apkārt no visām pusēm. Tā turpināju veidot apaļas vai iegarenas kotletes. Pannā ielēju eļļu un cepu tajā kotletes no abām pusēm, pa divām reizēm apvēršot, līdz zeltainai garoziņai. Cepšanas beigās vēl uzliku pannai vāku, lai tās pasutinātos līdz gatavībai. Tad kotletes varam servēt uz šķīvja un pasniegt ar svaigiem salātiem vai kādu citu iecienītu piedevu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma