
• 300 – 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
• 1 sīpols,
• 1 ķiploka daiviņa,
• 1 burkāns,
• 2 tomāti,
• 1 ēdamkarote cietes,
• 2 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļumu,
• sāls,
• malti melnie pipari,
• saldās paprikas pulveris,
• augu eļļa.
Cāļa krūtiņas mazās filejas gabalus sagriezu apmēram centimetru biezās strēmelītēs. Polietilēna maisiņā iekaisīju kukurūzas cieti, liku tur filejas strēmelītes un vairākas reizes sakratīju, līdz strēmelītes bija no visām pusēm apviļātas. Sīpolu un ķiploka daiviņu nomizoju un sagriezu. Notīrītu burkānu sagriezu pusripiņās. Tomātiem novilku miziņas un tos sagriezu nelielos gabaliņos. Dziļajā pannā uzkarsētā augu eļļā vispirms apcepu sīpolus un ķiplokus. Pēc vairākām minūtēm pievienoju burkānus un visu kopā cepu uz lielas uguns vismaz trīs minūtes. Tad pieliku apviļātās filejas strēmelītes un, ik palaikam apmaisot, cepu minūtes septiņas. Nu pievienoju arī tomātus, piekaisīju sāli, piparus un saldo papriku, kā arī mazliet cukura, lai nomāktu tomātu skābumiņu, un turpināju cept visu kopā vēl vismaz piecas minūtes. Gatavajam ēdienam piemaisīju sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.