
• 500 gramu atkaulotu cāļu šķiņķīšu,
• ½ – 1 sīpols,
• ½ – 1 burkāns,
• 4 vai vairāk šampinjoni,
• 1 ēdamkarote kečupa,
• 100 – 200 mililitru saldā krējuma,
• 1 ķiploka daiviņa,
• sāls,
• malti melnie pipari,
• augu eļļa.
Sīpolu un burkānu nomizoju un smalki sagriezu. Notīrītus šampinjonus sagriezu plāksnītēs. Atkaulotus cāļu šķiņķīšus bez ādas sagriezu nelielos gabaliņos un apcepu pannā ar augu eļļu, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Tad pievienoju sagatavotos sīpolus, burkānus un šampinjonus. Kad sēnes jau sāka izdalīt sulu, pieliku kečupu, pielēju mazliet ūdens, samaisīju, uzvārīju un zem vāka uz nelielas uguns sautēju apmēram 20 minūtes. Pēc tam pievienoju 200 mililitrus saldā krējuma, piekaisīju sāli un piparus, sīki sagrieztus ķiplokus un vārīju visu vēl minūtes piecas līdz gatavībai.