Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Cāļu šķiņķīšu gulašs sēņu mērcē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 500 gramu atkaulotu cāļu šķiņķīšu,

• ½ – 1 sīpols,

• ½ – 1 burkāns,

• 4 vai vairāk šampinjoni,

• 1 ēdamkarote kečupa,

• 100 – 200 mililitru saldā krējuma,

• 1 ķiploka daiviņa,

• sāls,

• malti melnie pipari,

• augu eļļa.

Sīpolu un burkānu nomizoju un smalki sagriezu. Notīrītus šampinjonus sagriezu plāksnītēs. Atkaulotus cāļu šķiņķīšus bez ādas sagriezu nelielos gabaliņos un apcepu pannā ar augu eļļu, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Tad pievienoju sagatavotos sīpolus, burkānus un šampinjonus. Kad sēnes jau sāka izdalīt sulu, pieliku kečupu, pielēju mazliet ūdens, samaisīju, uzvārīju un zem vāka uz nelielas uguns sautēju apmēram 20 minūtes. Pēc tam pievienoju 200 mililitrus saldā krējuma, piekaisīju sāli un piparus, sīki sagrieztus ķiplokus un vārīju visu vēl minūtes piecas līdz gatavībai.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.