
• 4 cūkgaļas kakla karbonādes šķēles,
• 200 gramu biezpiena,
• 1 ēdamkarote skābā krējuma,
• 1 ēdamkarote sviesta,
• sāls,
• malti pipari.
Katliņā samaisīju vijīgu biezpienu kopā ar skābo krējumu. Pannā savukārt izkausēju sviesta pikuci un tajā apcepu gaļas gabalus no abām pusēm līdz gatavībai. Pārkaisīju sāli un maltus piparus. Pēc tam gaļu izkārtoju katliņā virs biezpiena, pārlēju ar taukiem no pannas, uzkarsēju un uz nelielas uguns turpināju karsēt, līdz parādījās burbulis. Nu uzliku katliņam vāku un atstāju gaļu kopā ar biezpiena mērcīti mazliet ievilkties. Protams, jāizvāra arī jaunie kartupeļi.
- Brigita Skaistkalne