● svaiga laša fileja,
● sāls,
● pipari,
● sviests,
● citrons,
● lapu salāti.
Laša filejas gabalus bez ādas noskaloju zem remdena tekoša krāna ūdens un mazliet apsusināju. Liku tos traukā un bagātīgi apkaisīju ar sāli un pipariem. Uz pannas izkausēju sviestu, izkārtoju tur visus laša gabaliņus un cepu, līdz tie kļuva viegli brūni. Pēc tam tos apvērsu uz otru pusi un pacepu vēl kādu minūti. Tad uzliku pannai vāku, nogriezu uguni un ļāvu uz pannas sutināties. Lasis izcepās ļoti ātri. Uz plīts šo zivi nevajag atstāt pārāk ilgi, jo tad tā kļūst sausa. Var pasniegt kopā ar svaigiem lapu salātiem, uzspiežot citrona sulu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma