Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.17 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Ceptas ķirbja šķēles ar ķiplokiem

Foto: Brigita Skaistkalne

 400 gramu ķirbja mīkstuma,

 100 gramu miltu,

 2 – 3 ķiploka daiviņas,

 2 – 3 ēdamkarotes eļļas,

 kaltēts rozmarīns,

 drupināti pipari,

 sāls,

 dilles.

Ķirbja gabalu nomizoju, izņēmu sēklas un sagriezu apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Tām uzkaisīju sāli un atstāju minūtes 15, lai izdalās sula. Pēc tam šķidrumu notecināju un šķēles apsusināju papīra dvielī. Izturīgā maisiņā iekaisīju miltus un sajaucu ar pipariem un rozmarīnu. Tad tur ievietoju arī ķirbja šķēles, maisiņu cieši aizsēju un sakratīju, lai milti ar garšvielām apņemtu ķirbjus. Pannā uzkarsēju augu eļļu un liku tur ķirbju šķēles cepties no abām pusēm līdz gatavībai. Tad tās pārkaisīju ar sasmalcinātiem ķiplokiem un diļļu zaļumiem. Labi garšoja tāpat, taču piemērota būs arī mērcīte, ko varam pagatavot, sakuļot liesu skābo krējumu kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem, diļļu zaļumiem un sāli.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.