Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Ceptas tītara filejas

Foto: Brigita Skaistkalne

● 400 – 500 gramu tītara filejas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 40 gramu olīveļļas,

● ½ tējkarotes maltas paprikas,

● ½ tējkarotes karija,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sāls,

● pipari,

● augu eļļa cepšanai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Apmēram divus centimetrus biezās tītara filejas šķēles no abām pusēm apkaisīju ar sāli, maltiem pipariem, papriku un kariju, garšvielas un olīveļļu labi ierīvējot gaļā. Tad tās atstāju mierā minūtes 15. Šajā laikā garšvielas jau bija paspējušas iedarboties un gaļai piešķirt vajadzīgo aromātu.

Uzkarsēju pannu un ielēju eļļu. Izkārtoju tur sagatavotās filejas un apcepu pa 5 – 7 minūtēm no abām pusēm, pa to laiku vēl vairākas reizes tās apgrozot. Pēc tam uzliku pannai vāku un uz nedaudz mazākas uguns turpināju tās cept vēl dažas minūtes. Tītara gaļa izcepās ātri un bija sulīga un garšīga. Tad to varam papildināt ar svaigiem dārzeņiem un uzreiz pēc pagatavošanas karstu celt galdā.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.