● Ceptas zivis,
● ūdens,
● 2 – 3 lauru lapas,
● 5 – 6 drupināti smaržīgie pipari,
● 10 piparu graudi,
● tomātu pasta vai kečups,
● 1 neliels sīpols,
● sāls,
● cukurs,
● etiķis pēc garšas.
JA IR SACEPTAS ZIVIS, tās varam arī iemarinēt. Apmēram 850 gramu jūras asara fileju apkaisīju ar sāli un pipariem pēc garšas, apviļāju miltos un karstā augu eļļā izcepu gatavas. Pēc izvēles pirms cepšanas zivis vēl varam apmērcēt arī sakultā olā.
Izceptās zivis, arī mazliet eļļas, kurā tās cepās, saliku katliņā. Pievienoju garšvielas, vēl arī kādu krustnagliņu, nedaudz sāls un cukuru – pēc garšas, nomizotu pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Visam pārlēju aukstu iepriekš novārītu ūdeni tā, lai tas knapi nosedz zivis. Pēc garšas pielēju arī etiķi un pieliku mazliet kečupa. Marinādei jābūt skābeni saldai. Visu vārīju minūtes 7 – 10, pēc tam atdzesēju.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma